Žurić, Jurić, 2 bicikla, 20 dana, 2.000 kilometara - BikeMyDay.comBikeMyDay.com

BikeMyDay.com

Posjeti nas na Facebooku Prati nas na Twitteru pratite na na youtubu
Didi Senft EURO 2012

Žurić, Jurić, 2 bicikla, 20 dana, 2.000 kilometara

U lokalnim i nacionalnim medijima pojavili su se napisi o vinkovačkom biciklističkom dvojcu Žurić /Jurić (sve jedan brži od drugoga) koji su naumili biciklima odvesti se u Poljsku na EURO 2012. Kombinacija biciklizma i atraktivnog svjetskog sportskog natjecanja dovoljan su povod da i mi na BikeMyDay-u popratimo ovaj veseli par, te im poželimo sretan put!

VINKOVCI – Biciklisti rekreativci iz Vinkovaca, potaknuti održavanjem Europskog prvenstva u nogometu, koje se u Poljskoj i Ukrajini održava od 8. lipnja do 1. srpnja, odlučili su se na zanimljiv pothvat – put u Poljsku biciklom. U tu zanimljivu avanturu uputit će se Miro Žurić i Ivo Jurić, a u dvadeset dana cilj im je biciklom prijeći oko 2.000 kilometara. Tijekom puta obići će brojne znamenitosti, a primarni cilj im je stići na prvu utakmicu hrvatske reprezentacije, protiv Irske, koja se 10. lipnja igra u Poznanu.

“Na ovo proputovanje ponajprije smo se odlučili zbog avanture, ali i zbog Europskog prvenstva, ljepota krajolika i brojnih zanimljivosti koje možemo najbolje doživjeti putujući biciklom”, kažu oni. Ova avantura nije njihovo prvo putovanje biciklom, ali jest najduže. “Do sada sam na biciklu prešao velik dio Hrvatske, a prošle godine u četiri sam dana obišao Karlovačku županiju te sam prešao 420 kilometara”, rekao je Žurić. Dodao je da je predviđeni polazak u Poljsku 1. lipnja s Trga bana Josipa Šokčevića kod poznate lampe. Svakoga dana prijeći će stotinjak kilometara, a predviđeni dolazak u Poznan je 10. lipnja, gdje će ostati na utakmicama Hrvatske i Irske i Hrvatske i Italije. U povratku će dio puta prijeći biciklom, a dio vlakom. “Tijekom puta obići ćemo Gdanjsk, Varšavu, Krakow, Auschwitz i Bohniu, rudnik soli 250 metara pod zemljom”, rekao je Žurić.

(BikeMyDay; Glas Slavonije; Foto: Reuters)

Categories Archives

Ključne riječi

Komentari na članak


Return to Top ▲Return to Top ▲