Cult u našem susjedstvu - BikeMyDay.comBikeMyDay.com

BikeMyDay.com

Posjeti nas na Facebooku Prati nas na Twitteru pratite na na youtubu
Cult-featured

Cult u našem susjedstvu

Cult bikes

Izrađuje bicikle po mjeri košarkaša, ali i poslovnih žena.
Sabila Marković direktorica je zagrebačkog Culta koji proizvodi bicikle prema potrebama i željama kupaca. Izradili su prijevozno sredstvo na dva kotača za Dinu Rađu, a njihove bicikle voze i HP-ovi poštari jer imaju nosivost od 200 kilograma.

Visoke cijene goriva i globalna ekološka osvještenost o kojoj se sve više govori nekim su poduzetničkim nišama ipak dale vjetra u leđa. Tako je bicikl kao najjeftinije prijevozno sredstvo itekako na cijeni i to ne samo među rekreativcima i zaljubljenicima u biciklizam nego i zaposlenim ljudima. U Hrvatskoj posljednjih nekoliko godina posluje tvrtka Cult koja izrađuje bicikle isključivo prema potrebama i željama kupaca – kako bi otprilike glasio prijevod engleske sintagme „custom made“. Cult je osnovan u slovenskom gradiću Idriji 1997.. Ondje se razvio kao prepoznatljivo ime, a u Hrvatskoj je poznatiji među profesionalcima i pravim sportskim zaljubljenicima. Zasad je u Zagrebu tročlani ured na čijem je čelu direktorica Sabila Marković. Kao članica osnivačkog tima kaže da je osnutak tvrtke poput Culta bio logičan.

-Naime, svi uživamo u bicikliranju, vrlo dobro razumijemo potrebe biciklista. Svim današnjim zaposlenicima, naime, nekad je bio san imati bicikl izrađen prema njihovim željama – govori Marković.

Dan-dva za izradu
U Hrvatskoj Cult zasad posluje samo preko web-trgovine. Na internetskoj stranici mogu se pogledati svi serijski modeli, popratna oprema te dijelovi kao što su Camelback, Easton, Fox i Formula, priznati brendovi u svijetu biciklizma. Narudžba i izrada vrlo su jednostavne, kaže Sabila Marković. Naime, s pomoću konfiguratora slaže se bicikl kakav bi klijent želio imati i istog se dana narudžba šalje u proizvodni pogon. Bicikl se slaže dan ili dva, što ovisi o konfiguraciji, i na kraju ga Cult isporučuje kupcu. –Premda jesmo na hrvatskom tržištu, tek smo ove sezone počeli kampanju približavanja široj populaciji. Ljudi su ekološki sve osvješteniji, a i zbog nevjerojatnog divljanja cijena goriva vjerujemo da bismo mogli postići dobre rezultate – ističe. Marković kaže da je prednost Cultovih bicikala upravo u tome što se izrađuju prema kupčevom izboru. – Svaki kupac može otići u prvu prodavaonicu bicikala i pronaći ondje kvalitetne i dobre bicikle, no nas iz toga izdvaja to što kupac kod nas dobiva ono što samo njemu odgovara. Npr. dvije osobe mogu kupiti isti model cipela, no jednoj će savršeno pristajati i biti udobne, a drugu će žuljati. Tako je i s biciklima. Važan je položaj tijela, način vožnje te upotreba, koja je individualna.

Dvije tisuće bicikala na godinu
Kupac prema svojim potrebama određuje veličinu sjedala, oblik i svu konfiguracijsku shemu osobnoga prijevoznog sredstva – objašnjava. Upravo takvi bicikli idealni su za košarkaše jer je dvometrašima teško pronaći serijski izrađen čija im rama (kostur bicikla) odgovara visinom. – Kod nas se sastavljao i bicikl za Dinu Rađu upravo zbog rame izrađene prema njegovoj visini. I bivši predsjednik SAD-a George Bush vozi takav bicikl. HP-ovi poštari također voze Cultove bicikle nosivosti od 200 kilograma koji odlično podnose teret i udarce – ističe. Na godinu Cult uprihodi dva milijuna eura i proizvede do dvije tisuće bicikala. Od ukupne proizvodnje na hrvatsko tržište otpada 20 posto.
Budući da je svaki bicikl drugačiji, složenost opreme i konfiguracija ovise o odabiru kupca, pa za takav bicikl uglavnom treba izdvojiti otprilike tri tisuće kuna.
Kupnja je, dodaje Marković, najveći izdatak, ali održavanje bicikla nije ni skupo, ni zahtjevno, a korist je golema. Budući da je promet u velikim gradovima sve gušći, parkirna mjesta gotove se ne mogu  naći tijekom radnog dijela dana, a kad se i pronađu, parkirna je karta skupa. Osim toga, gorivo se dvostruko više troši u gradskoj vožnji pa bicikl doista ostaje najprihvatljivije prijevozno sredstvo. Osim zaljubljenika u bicikle Cultovi klijenti većinom su poslovni ljudi. Ipak, teško je zamisliti dotjeranu menadžericu u uskoj suknji i cipelama s visokim potpeticama na biciklu. – E, upravo za to imamo odlično rješenje ! Upravo mi stiže nova Ananda kojom ću se voziti do posla. Za zaposlene žene koje poštuju pravila poslovnog odijevanja predvidjeli smo ruksake, bisage, torbice i različita pomagala da vrlo jednostavno mogu strpati štikle, baloner i torbicu te u tenisicama i šuškavcu pedalirati do posla.
A pred zgradom ureda učas se sportski odjevni dodaci zamjene cipelama s potpeticama i balonerom. Svaki dan i sama sam u štiklama, no naviknula sam se biciklirati i uvijek pri ruci u ruksaku imati omiljene cipele – objašnjava Sabila Marković.
Isto tako smatra da ne začuđuje što je ideja nastala na slovenskom tržištu jer su Slovenci oduvijek bili orijentirani prema Zapadu, pa su tako i kulturu bicikliranja i odnos prema ekologiju stekli prije nego mi u Hrvatskoj. – Kod nas je kultura bicikliranja nešto slabija nego u susjednim europskim zemljama, ali to se polako mijenja. Da ne vjerujem u uspjeh Cultovih proizvoda na domaćem tržištu, ne bih se ni upustila u taj pothvat – objašnjava. Premda kod nas posluje isključivo preko web-trgovine, što ipak nije isti način prodaje kao kad kupac vidi proizvod, Cultov tim ulaže u promociju svojih proizvoda.

Cult Maschina

Zdrav i ekološki prijevoz
Jasno je da dobra promocija prodaje proizvod. Razvijena marketinška kampanja vrlo je važan segment svakog poslovanja. Danas živimo u velikom globalnom selu u kojem je komunikacija između ponuditelja i krajnjeg kupca iznimno važna. Nitko ne može očekivati da će vam kupci sami pokucati na vrata. Odnose s njima treba njegovati nudeći im uvijek nešto novo, privlačno i korisno, jer mi ipak živimo od njih – govori Marković.
Priznaje da je konkurencija u biciklističkom svijetu, pogotovo na hrvatskom tržištu vrlo velika, jer mnogo je dobrih brendova koji visoko kotiraju i ovdje su već godinama, no misli da upravo u „custom made“ pristupu klijentima ipak nemaju konkurenciju. Lošije ekonomske prilike Marković promatra vrlo optimistično. Kaže da je i u biciklističkom biznisu kao i u svakoj drugoj branši teže poslovati nego prije, ali upravo u takvim okolnostima vidi obećavajuće prilike.
– Odavno je poznato da automobili onečišćuju okoliš, sve su veći izdatak i sve su veća financijska obveza za vlasnika. Stoga je pred biciklom kao najjeftinijim i najzdravijim vozilom blistava budućnost. Pri tome mislim i na prilike na hrvatskom tržištu jer se u našim gradovima među mladim i poslovnim ljudima brzo širi ideja da je zdraviji i jeftiniji način života presudan za svladavanje vrlo stresnih profesionalnih zadataka – zaključuje Marković.

(Prenio: Marko Šarić, Izvor: Časopis Lider, br. 287, autor: Jelena Gotovac)

Categories Archives

Ključne riječi

Komentari na članak


Return to Top ▲Return to Top ▲